CONÓCENOS
Subscriu-te a la
 
XIV edició (2012) > Programa

Programa

La XIV edició del Concurs Internacional de Música de Cambra  CIUTAT DE VINARÒS té inscrits un total  de 16 grups, vinguts des de Lleida, San Sebastian, Santander,Badajoz, València, Barcelona, Alacant, Madrid, Castelló i Londres.

 

El jurat d’aquesta edició està format per:

  • ORIOL AYMAT : Violoncel continu de l’orquestra barroca l’Arte del Mondo ha gravat sis CDs per la WDR, Sony i Onyx Classics amb aquesta formació. També es dedica a la música contemporània i la improvisació. 
  • ANTONI SEBASTIÀ:. És el professor titular d'harmonia i composició del Conservatori Professional de la Diputació a Tarragona.S’han estrenat les seves obres per tot el territori espanyol, França, Portugal, Alemanya, Israel, Korea, ... 
  • JORDI MORA: Actualment és el director de l’orquestra simfònica segle XXI i de la Bruckner Akademie orchester. En 2012 ha estat convidat, entre altres a la Simfònica de Bahia Blanca, Simfónica de Santa Fe, Simfónica de Tessaloniki.
  • SENENT DOMINGO:  Actualment és membre de l’orquestra Camera Musicae, del quintet de metalls “Logam Brass”, professor de trombó a l’Escola Municipal de Música d’Alcanar i des del curs 2011-12 és professor de trombó del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Reus .
  • OSCAR CAMPOS: És professor de piano en el Conservatori Professional de Música de Castelló i alterna la docència amb  recitals de piano i música de cambra.  

 

 

 Actes del concurs


Divendres 9 de novembre

21h: concert inaugural 

PETIT DUO (Clarinet, piano)    guanyadors 1er premi del 2011

 

Dissabte 10 de novembre 

16h: Inici Audicions Fase Eliminatòria.

 

Diumenge 11 de novembre

10:30h: Inici Audicions Fase Final.

18h: Acte de clausura:

Lliurament de premis.

            Concert  de guardonats.                   

 

Tot un plaer

 

En els seus inicis la música de cambra sonava només a les antigues cambres reials per a prínceps i reialesa. Eren molt pocs els que gaudien d’aquest privilegi. Robert Browning, poeta i dramaturg anglès, afirmà que “el que escolta música sent que la seva solitud, de sobte, es pobla" Durant els dies 9, 10 i 11 de novembre, a l’auditori i amb entrada lliure, es podrà gaudir de petits concerts de música de cambra de la millor qualitat i per tant, gaudirem d’aquests moments de solitud poblada que ens dona la música. Joves estudiants, molts d’ells guanyadors ja d’altres concursos i amb tota una carrera musical a les espatlles, actuen davant un jurat, en busca d’un millor currículum per a la seva carrera. El concurs Ciutat de Vinaròs és una empenta cap a un futur musical no gens fàcil.

Després de catorze anys ja podem parlar d’un nombrós públic fidel que fins i tot comparteix ja nervis amb els joves concertistes estudiants que es mouen des del lloc d’assaig, l’escola de música, fins a l’auditori on actuaran, tot repassant la seva actuació. Saltant de part a part del pentagrama, les notes ballen dins la partitura fins l’últim moment, al mateix ritme que els nervis i l’excitació dels qui es presenten al concurs. No son els únics. També els organitzadors de l’acte belluguen nerviosos. És el neguit de l’enfrontament a un repte, després d’haver-lo treballat, després de molt temps de preparar-lo. Un pessigolleig que es contagia a tots els presents. El moment de màgia es reserva al concert on l’aplaudiment final sempre es merescut. Un jurat de prestigi és qui te la difíc il tasca de decidir. El concert de tancament per part dels guanyadors és la mostra evident de l’alt nivell que assoleix l’espectacle.

Des d’aquí convido a compartir aquests moments d’universalitat, tal com definia Pau Casals, que ens dona la música clàssica i, durant aquest cap de semana, gaudim d’aquest catorzé concurs de música de cambra Ciutat de Vinaròs. Tot un plaer.

 (Noemí Polls)

 

 
 
 
accés associacions
usuari:    clau:

 

avisos legals| disseny web disseny web
Entidad subvencionada por:Ministerio de Cultura Juventudes Musicales de España