placeholder

L’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals de Martorell han obert la convocatòria pel 6è Concurs de Cant Josep Palet, que se celebrarà del 24 al 26 de març de 2023 a l’Escola Municipal de Música de Martorell i l'Auditori Joan Cererols del Centre Cultural de Martorell.

El Concurs Palet estarà format per una Fase Preliminar que se celebrarà de forma virtual i una Semifinal i Final que serà presencial. Al certamen hi poden participar cantants d’entre 18 i 35 anys. El termini d’inscripció finalitzarà el 28 de febrer de 2023.

 

Bases del VI Concurs de Cant Josep Palet

1. El VI Concurs de Cant Josep Palet de Martorell està obert a tots els cantants, independentment de la seva nacionalitat, d’entre 18 i 35 anys, ambdues edats complertes durant els dies que se celebrarà el concurs. 

2. El candidat haurà d’enviar la butlleta d’inscripció en línia, abans de la finalització del termini d’inscripció, correctament emplenada i signada a la següent adreça de correu electrònic: concurspalet@joventutsmusicals.cat 

En el mateix correu s’haurà d’adjuntar la següent informació: 

a) Fotocòpia del DNI, targeta de resident, NIE o passaport. 

b) Fotografia artística en format JPG. 

c) Adreça de correu electrònic a efectes de notificació. 

d) Breu historial amb els estudis que s’estan cursant o que s’han realitzat, guardons anteriors, activitat professional. 

e) Resguard de pagament dels drets d’inscripció, per l’import de 40€. El pagament serà mitjançant ingrés bancari o transferència al número de compte ES51 2100 3219 7221 0101 2612. L’ ingrés ha d’anar a nom del participant

f) L’enllaç de Youtube la gravació de vídeo de la Fase de selecció. 

El Concurs de Cant Josep Palet està format per tres fases. La Fase Preliminar se celebrarà de forma telemàtica. Les Fases Semifinal i Final seran presencials. El vídeo es presentarà obligatòriament a través de la plataforma online Youtube. El participant haurà de fer arribar l’enllaç pertinent. 

El vídeo haurà de presentar-se sense talls, mostres d’edició ni alteracions digitals i amb una qualitat d`àudio i vídeo òptimes. Ha de tractar-se d’un enregistrament realitzat en els darrers 12 mesos. 

3. Els candidats hauran d’especificar a la butlleta d’inscripció el nom i el compositor de les obres que interpretaran tant a la Fase Preliminar com a les Fases Semifinal i Final del Concurs. El repertori de cadascuna de les fases ha de ser diferent i no es pot repetir.

Els cantants són lliures de presentar-se al Concurs amb el seu pianista, no obstant això l’organització posarà a disposició de tots els cantants que ho sol·licitin un pianista acompanyant a la Fase Semifinal i Final. En cas de sol·licitar pianista, s’ha d’indicar marcant la casella corresponent de la butlleta d’inscripció. 

La inscripció només s’admetrà com a vàlida si els programes i tota la documentació estan indicats amb precisió. Un cop admesa i tancada la inscripció, no s’acceptaran modificacions.

4. El termini d’inscripció finalitzarà el dia 28 de febrer de 2023.

5. El concurs es desenvoluparà en tres fases: 

a) Fase Preliminar 

L’audició de la Fase de selecció del Concurs de Cant Josep Palet de Martorell es realitzarà mitjançant gravació de vídeo que el participant farà arribar a la organització a través d’un enllaç de Youtube adjunt a la butlleta d’inscripció.  El nom dels finalistes es donarà a conèixer abans del 6 de març a través de la pàgina web del Concurs (joventutsmusicals.cat/Martorell). 

El candidat farà una intervenció d’un màxim de 10 minuts on haurà de cantar una ària d’òpera. L’ària d’òpera pot ser també de sarsuela, ària de concert o opereta. 

*Les obres s’interpretaran sense partitura. 

b) Fase Semifinal 

A l’Escola Municipal de Música de Martorell. 

La Fase Preliminar es durà a terme els dies 24 i 25 de març de 2023. Cada candidat/a farà una intervenció d’un màxim de 15 minuts on haurà de cantar obligatòriament dues peces:

1 ària d’òpera; 1 ària a escollir entre oratori o lied. 

L’ària d’òpera pot ser també de sarsuela, ària de concert o opereta. L’ària d’oratori inclou gèneres com la Missa, el Motet, la Passió o la Cantata. 

Qui en comptes de cantar oratori prefereixi el lied, aquest gènere inclou la melodia i el lied clàssic, romàntic i modern, en qualsevol idioma. 

*Les obres s’interpretaran sense partitura (inclòs l’oratori). 

c) Fase Final 

A l’Auditori Joan Cererols de Martorell. 

La Fase Final es durà a terme el dia 26 de març del 2023 a les 18 h. Cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 20 minuts on haurà de cantar obligatòriament tres peces: 2 àries d’òpera; 1 ària a escollir entre oratori o lied (totes diferents de les cantades a les fases anteriors). 

Les àries d’òpera poden ser de sarsuela, ària de concert o opereta. 

L’ària d’oratori inclou gèneres com la Missa, el Motet, la Passió o la Cantata. 

Qui en comptes de cantar oratori prefereixi el lied, aquest gènere inclou la melodia i el lied clàssic, romàntic i modern, en qualsevol idioma. 

L’ordre de participació dels cantants es publicarà al web del Concurs (joventutsmusicals.cat/martorell) una setmana abans de l’inici de la Fase Final del Concurs Palet. 

*Totes les obres s’interpretaran sense partitura (inclòs l’oratori). 

6. Les persones inscrites es comprometen a participar en totes les fases segons el criteri de la organització i el jurat. 

7. La persona guanyadora del primer premi es compromet a cantar una de les obres presentades al concurs un cop finalitzada l’entrega de guardons. 

8. Les persones guanyadores dels tres primers premis no podran presentar-se a l’edició següent del certamen. 

9. El jurat podrà interrompre les actuacions si ho considera oportú. Les decisions del jurat seran inapel·lables. El jurat es reserva la facultat de declarar deserts els premis i de seleccionar un nombre inferior de finalistes. 

10. Les persones guanyadores es comprometen a fer menció del premi en el seu currículum artístic. 

11. L’acceptació dels tres primers premis i del Premi Especial Joan Cererols al Millor Intèrpret de Música Antiga comporta l’obligació de dur a terme una actuació en un concert de les Joventuts Musicals de Martorell, dins el cicle M’CLÀSSICS. 

12. És potestat de l’organització la modificació i reemplaçament dels membres del jurat aquí esmentat en cas que algun d’ells no pugui participar a les fases del Concurs de Cant Josep Palet de Martorell. En cas que algun membre del jurat de les diferents fases no pugui assistir per causes sobrevingudes, el suplent, en cas d’urgència, serà designat pel president de les Joventuts Musicals de Martorell, que informarà degudament al Patronat Municipal de Servei d’Atenció a les Persones de Martorell. 

ORGANITZACIÓ

El Concurs de Cant Josep Palet està organitzat pel Patronat Municipal de Serveis d'Atenció a les Persones de Martorell i per l'Associació Joventuts Musicals de Martorell amb el suport de Joventuts Musicals de Catalunya. 

JURATS  

JURAT FASE PRELIMINAR 

 • Carles Budó, pianista repertorista 
 • Marc Busquets, director artístic del LIFE Victoria 
 • Roger Padullés, tenor
 • Giovanni Andrea Sechi, musicòleg 
 • Carmen Valero, secretaria del jurat 

JURAT FASE SEMIFINAL 

 • Marta Infante, mezzosoprano
 • Jorge Losada, tenor i director artístic d’ECOS, Festival Internacional de Música Antigua de Sierra Espuña
 • Marta Mathéu, soprano
 • Aleix Palau, secretari del jurat

JURAT FASE FINAL 

 • Oriol Aguilà Vilà, director del Festival Castell de Peralada
 • Roger Alier, crític musical
 • Montse Faura, directora del Festival de Torroella de Montgrí
 • Raúl Giménez, tenor
 • Albert Guinovart, compositor
 • Mirna Lacambra, soprano i presidenta dels Amics de l’Òpera de Sabadell
 • Maria Leticia Martín Ruiz, directora de producció i adjunta a la direcció artística del Gran Teatre del Liceu
 • Carlus Padrissa, director creatiu La Fura dels Baus
 • Jordi Maddaleno, secretari del jurat

Els membres designats com a jurats actuaran amb veu i vot, excepte el secretari, que actuarà només amb veu. Per constituir vàlidament el jurat, s’haurà de reunir en presència del president/a i el secretari/ària i la meitat dels seus membres. El president/a i el secretari/ària s’escolliran entre els membres del jurat. El jurat actuarà d’acord amb el que disposa la legislació de procediment administratiu per a l’actuació dels òrgans col·legiats. 

PREMIS 

Primer Premi 

 • Dotació econòmica de 3.500 €, a càrrec de l'Ajuntament de Martorell. 
 • Gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya. 
 • Gira a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España. 
 • Estrena mundial d’una obra del compositor Albert Guinovart (amb el patrocini de la Fundació Francesc Pujols). 
 • Concert al Cicle M’Clàssics de Martorell. 
 • Diploma acreditatiu. 

Segon Premi 

 • Dotació econòmica de 2.000€, a càrrec de l'Ajuntament de Martorell.
 • Concert al Cicle M’Clàssics de Martorell. 
 • Diploma acreditatiu 

Tercer Premi 

 • Dotació econòmica de 1.000€, a càrrec de l'Ajuntament de Martorell
 • Concert al Cicle M’Clàssics de Martorell. 
 • Diploma acreditatiu. 

Premis Especials 

 • Premi Victoria de los Ángeles. Participació a les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victoria. 
 • Premi Amics de l’Òpera de Sabadell. Contracte per participar en una de les produccions de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. 
 • Premi Acadèmia Concertante – Tenor Raúl Giménez. Beca per participar a una classe magistral amb el tenor Raúl Giménez a l’Acadèmia Barcelona Concertante. 
 • Premi Amics de la Música de Valls. Contracte per realizar un concert en la programació dels Amics de la Música de Valls durant les properes temporades. 
 • Premi Espurnes Barroques. Participació al Festival Espurnes Barroques. 
 • Premi Museu de la Música de Barcelona. Al millor intèrpret amb criteris històrics. Contracte per participar a la programació del Museu de la Música de Barcelona acompanyat per un dels l millor intèrpret de música amb instruments històrics del museu. 
 • Premi Casa Elizalde. Contracte per realitzar un concert durant la temporada de Casa Elizalde.
 • Premi 7 Portes. Concert al cicle Sopars Lírics del restaurant 7 Portes. 
 • Premi Joan Cererols. Al millor intèrpret de música antiga. Contracte per oferir un concert dins de la temporada M’Clàssics. 
 • Premi del públic. Diploma acreditatiu. 
 • Premi al millor intèrpret de música catalana. Diploma acreditatiu. 
 • Premi al millor intèrpret de bel canto italià. Diploma acreditatiu. 
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR