placeholder

CONCERT: JOSÉ ANTONIO DOMENÉ  

CONCERT 5: JOSÉ ANTONIO DOMENÉ

 

Un dels arpistes més internacionals ofereix un recital de luxe en la intimitat del menjador de la Casa-Museu Santacana

 

José Antonio Domené és un dels arpistes espanyols més prominents de la seva generació. Nascut a Alberca de les Torres (Múrcia), es va graduar al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, a la càtedra de M. Rosa Calvo-Manzano i, posteriorment, al Royal College of Music de Londres, sota la direcció de Ieuan Jones. Ha estat guanyador del RCM Harp Competition i ha obtingut l'Artist Diploma sota la direcció de Ieuan Jones i Rachel Masters (London Philharmonic Orchestra).

 

Des dels seus inicis ha guanyat concursos com Arpa Plus (2001 i 2002), on també va obtenir el premi especial 'Victor Salvi'; la menció d'honor del I Concurs Nacional "Intercentros Melómano" (2002), el Concurs Internacional de la UFAM, a Aix-en-Provence (2004) i Courbevoie (2006) o el concurs permanent de Joventuts Musicals (2007). El 2009 va rebre el premi de la Fundació Miguel Ángel Colmenero.

 

Domené ha col•laborat amb algunes de les orquestres espanyoles més destacades, com l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, l'Orquestra Simfònica de Bilbao, l'Orquestra Simfònica de Madrid, l'Orquestra de la Comunitat de Madrid, l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia o l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, dirigides per mestres com Davis, Luisotti, Pons, Soler, Posada o Ros-Marbà.

 

Participa habitualment amb l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, així com amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears 'Ciutat de Palma'.

 

Entre les orquestres internacionals amb les que ha col•laborat destaquen: l'Orquestra Filharmònica de Turíngia (Alemanya), l'Orquestra Simfònica de Massachusetts (EUA), l'Orquestra del Teatre Regio de Torí (Itàlia), l'Orquestra Simfònica de Porto (Portugal), l'Orquestra Filharmònica Eslovaca (República Eslovaca) o l'Orquestra Estatal de Sant Petersburg (Rússia), sota la direcció, entre d'altres, dels mestres Hallfter, König, Noseda, Saura, Sunshine o Valek.

 

En l'àmbit de la investigació és autor del llibre El Arpa en la Antigua Grecia a Ediciones ARLU. És membre fundador de l'Associació Espanyola de arpistes (AEDA).

 

Ha recorregut Espanya en diverses gires de concerts, tocant a les més importants sales, incloent l'Auditori Nacional de Música. El 2009 va fer el seu debut a Cadogan Hall, a Londres, dins de la programació "Rising Star Concerts" del RCM. Al juliol de 2010 va debutar com a solista al Wigmore Hall londinenc interpretant la Fantaisie de Saint-Saëns per a violí i arpa. Des de 2007 forma duo estable amb el flautista Mariano Bas.

 

Entre els seus últims compromisos destaca la seva col•laboració amb Garnati Ensemble interpretant obres del repertori francès de música de cambra; amb el solista del Ballet d'Hamburg, Aleix Martínez; concerts com a solista amb Il Concerto Accademico i l'Orquestra Simfònica Ciutat d'Elx, així com al costat de la soprano Isabel Monar al Festival LifeVictoria Barcelona. Ha reestrenat i gravat per primera vegada el quintet amb arpa Diàleg de Joan Manén. Compagina la seva agenda d'orquestres amb diversos recitals com a solista. Ha participat en diversos enregistraments en directe, tant com a solista com amb diverses formacions de cambra, per a Ràdio Clàssica de RNE i Catalunya Música de Catalunya Ràdio.

 

Web: www.joseantoniodomene.com

Facebook: www.facebook.com/joseantonio.domene

Twitter: @joseantdomene

Instagram: www.instagram.com/joseantoniodomene

 

PROGRAMA

 

S. DUSSEK (1775-1831)

Sonata en do menor, op. 35: Allegro Andantino Rondo

 

A. GINASTERA (1916-1983)*

Sonatina per arpa:

Preludio. Allegro

Aria (Blue)

Toccata. Vivace

 

M. SOTO (1972)°

Postludio

 

L. SPOHR (1784-1859)

Fantasia, op. 35

 

B. BRITTEN (1913-1974)

Suite per arpa, op. 81:

Overture

Toccata

Nocturne

Fugue

Hymn (St. Denio)

 

E. PARISH-ALVARS (1808-1849)

Fantasia sobre temes de l'òpera Lucia di Lammermoor de G. Donizetti, op. 92

 

* Centenari del seu naixement

° Estrena absoluta

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR