placeholder

Funcionament del Campus Musical del Moianès - juliol 2024

STAGE INSTRUMENTAL i de MÚSICA DE CAMBRA

Dates: Del 13 al 21 de juliol de 2024

El nostre curs està adreçat a alumnes de qualsevol instrument que tinguin un coneixement elemental, mig o superior d'algun instrument musical i vulguin gaudir d'una estada on es combinen les masterclass instrumentals amb la pràctica de la música de cambra en unes convivències musicals en plena natura i farcides d'activitats (vetllades d'improvització i concerts, excursions, visites guiades, piscina i activitats de lleure).

Els alumnes treballaran amb els diferents professors d'instruments de forma individual però també fent especial incidència en la música de cambra, que és la singularitat específica d'aquest Campus Musical. Al curs es pot assistir formant part d'un grup de cambra ja constituït o bé a títol individual.

En el cas d'alumnes de nivell elemental es faran classes de cada instrument però es formarà també part d'un ensemble instrumental, amb partitures adaptades a cada nivell i edat, que fomentin la particiàció i l'experència de la música en grup. Les classes es combinaran amb activitats de lleure que facin l'estada divertida, engrescadora i inoblidable.

Els alumnes de nivell professional, a banda de les classes d'instrument, faran obligtòriament música de cambra. Si s'assisteix al Campus com a grup constituït caldrà indicar les obres que es vulguin treballar al curs. Si no es forma part de cap grup,  en aquest cas des del propi Campus s'organitzaran grups de cambra en funció dels respectius nivells dels alumnes, de forma que tots ells participaran en les classes de cambra. Per això en el moment de la inscripció caldrà indicar  un repertori d'obres de cambra ja treballades o llegides per part de cada alumne.

Els alumnes de grau superior o màster podran triar si volen la modalitat de combinar masterclass instrumental amb classes de cambra o només classes d'instrument.

Si opteu per inscriure-us amb més d'un instrument, el vostre horari lectiu es repartirà entre els dos i podreu triar amb quin voleu fer la música de cambra.

A la inscripció haureu d'indicar repertori de cambra i repertori individual que vulgueu treballar, tenint en compte que al menys una peça d’instrument sol i una peça de cambra hauran d’estar suficientment preparades per ser eventualment tocades al concert final. Per als alumnes de vent i corda, l’obra d’instrument sol també pot ser una obra que necessiti acompanyament de piano.

El Campus culminarà amb un concert de cloenda que tindrà lloc el diumenge 21 de juliol, repartit en dues sessions, al matí i a la tarda. Els pares o acompanyants que ho desitgin podran afegir-se al dinar de comiat, prèvia reserva.
 

Professorat (clickeu per a més informació):

Comptem amb un extraordinari equip de professors, de llarg currículum acadèmic, docent i concertístic a casa nostra, que us detallem a continuació:

Tempus Trio (grup resident de Joventuts Musicals de Moià)
Laia Masramon - piano (concertista i catedràtica al Centro Superior Katarina Gurska de Madrid)
Maria Tió - violí (membre del Tempus Trio)
Natália Gomes - viola (membre del Pavão Quartet)
Ferran Bardolet - violoncel (membre del Tempus Trio)
Ricard Rovirosa - piano (membre del Tempus Trio)
Jordi Pons - clarinet (membre dels Swiss Chamber Soloists)
Elisabet Franch - flauta (concertista i flauta solista de la Tianjin Symphony Orchestra a Xina)
Carles Lizondo - trompa (concertista i trompa solista de l'Orquestra Simfònica del Vallès)
José M Rubio - director d'orquestra, compositor, guitarrista i oboísta
Xavier Ricarte - piano i improvisació

Horaris i matèries:

Els alumnes tindran un mínim de cinc hores lectives diàries: rebran classes dels respectius instruments i s'integraran a diversos grups de cambra  i ensembles que treballaran amb la resta de professors del Campus. Les partitures de cambra a traballar s'enviaran amb antelació per tal de  que es puguin portar les obreas ja preparades.

Per al nivell elemental, els horaris seran adaptats a les edats respectives i contindran més activitats de lleure. Els alumnes de superior o màster que triïn l'opció només d'instrument tindran espais d'estudi i assaig habilitats.

Les activitats es realitzaran al Mas Saiol i a l'Auditori de Sant Josep en horari de matí i tarda (9.30h-13.30h i 15.30h-19.00h) i fins al vespre els que trïin pensió completa.

Altres activitats

A banda de les classes, també s’organitzen sortides i temps de lleure, per tal que la convivència amb tota la resta dels inscrits als cursos sigui ben rica i inoblidable per als participants (concerts, visites a les coves del Toll, gimcanes musicals, jocs, piscina, etc).

-El dissabte dia 13 de juliol a les 21h hi haurà el concert d'obertura del Campus a càrrec del Tempus Trio, integrat per professors del Campus i dins la programació del Festival Viñas.
-S'organitzaran diferents concerts d'alumnes a la residència d'Avis de Moià i a la Llar els Avets.
-El divendres dia 19 de juliol hi haurà el Concurs de Campus, al qual podran optar tots els inscrits.
-El dissabte dia 20 de juliol a les 21h hi haurà el concert de professors.
-El diumenge dia 21 a les 11.30h hi haurà el concert final dels solistes y grups de cambra del Campus.
A les 14 h hi haurà el dinar de comiat, on es podran afegir tots es pares o acompanyants que ho desitgin, prèvia reserva.
-El diumenge dia 21 de juliol a les 17h hi haurà  la segona part del concert final dels alumnes del Campus.

Beques i premis: Concurs del Campus

Entre tots els alumnes participants que es presentin al Concurs del Campus l'equip de professors escollirà cinc grups o solistes a qui es donarà la beca Maria Vilardell Viñas, consistent en la participació en el cicle de concerts de Joves Talents de Joventuts Musicals  de Moià durant la propera temporada i una beca d'ajut per a participar en una propera edició del Campus.

Allotjament i àpats

Els alumnes que ho desitgin es podran allotjar a la casa de colònies Mas Saiol, una imponent masia gòtica situada al centre de Moià, envoltada d'un ampli terreny amb vegetació i amb piscina pròpia. Si algú prefereix allotjar-se en una pensió o hotel en habitació individual o compartida pagant un suplement, podeu contactar amb nosaltres i us ajudarem a trobar allotjament.
Els àpats es faran al mateix Mas Saiol.

Inscripció i pagament

Per formalitzar la inscripció cal omplir el formulari que trobareu més avall i ingressar l'import de la modalitat triada al número de compte de Joventuts Musicals de Moià de "La Caixa" ES98 2100 3979 64 0200063897 fent constar el nom de l'alumne a l'ingrés. Heu d'adjuntar el comprobant bancari de l'ingrés i també l'autorització per a menors d'edat que us podeu descarregar aquí el model d'autorització.

Les places són limitades i se seguirà l'ordre d'inscripció.

Preu del curs

  • Curs amb mitja pensió: 390€
  • Curs Nivell Elemental amb allotjament al Mas Saiol i pensió completa: 520€ (9 dies)
  • Curs Nivell Mig i Superior amb allotjament al Mas Saiol i pensió completa: 590€ (9 dies)
  • (Si preferiu allotjament en Hostal o apartament consulteu amb nosaltres preus i possibilitat de reserves).

Podeu fraccionar, si ho desitgeu, el pagament, amb el següent escalat: ingressant un primer pagament de 290€ i un segon pagament de 270 (Nivell elemental) o 340 (Mig i Superior)  abans del 20 de maig.

  •  
  • Si per qualsevol motiu cancel·leu la vostra participació fins a 5 dies abans de l'inici del curs, se us retornarà l'import pagat, excepte una penalització de 100€. Després d'aquesta data la penalització serà de 200€.

Un cop iniciat el curs, si per qualsevol circumstància s'abandona, no serà retornat l'import de la matrícula, excepte per causa de força major.

Termini màxim d'inscripció: 30 de maig

15 dies abans de l'inici del Campus rebreu un email amb totes les indicacions relatives al funcionament (què cal portar, horaris d'arribada i recollida, documentació a portar (tarjeta sanitària, etc) i horari detallat de les classes.

 

Us podeu inscriure reomplint el següent formulari

 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR