placeholder

DAVID MARTÍN, violoncel - DAVID JOHNSON HUIDOBRO, piano

CLÀSSICA: EMERGENTS

FANTASIES PER A VIOLONCEL

David Martín, violoncel · David Johnson Huidobro, piano

El recital que presenten en David Martín i el pianista David Johnson Huidobro proposa un passeig entranyable per les partitures clàssiques i romàntiques escrites per a violoncel i piano, en aquest cas de Beethoven, gran homenatjat de l’any, Schumann i Britten, tres grans compositors de la història de la música.

David Martín va néixer a Lleó el 1995. El 2003 va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Lleó "José Castro Ovejero", on ha rebut classes dels professors Joaquín Ordóñez i Eva Mª Rodríguez obtenint el Premi Extraordinari de la comunitat de Castella i Lleó. En el curs 2013-14 va accedir a l'Escola Superior de Música Reina Sofia sota la tutela de la Professora Natalia Shakhovskaya, continuant amb el Professor Ivan Monighetti. Al juny de 2018 va rebre de mans de SM la Reina Sofia el Premi a l'Alumne Més Excel·lent de la seva càtedra. Actualment està realitzant un Màster amb el Professor Jens Peter Maintz a la Universitat de les Arts de Berlín. En 2018 va rebre el Primer Premi en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya i també el Primer Premi en el Concurs Internacional "Pedro Bote". Recentment, ha estat guardonat amb el Premi "Francesco Geminiani" de Verona, el que li permet tocar un instrument Francesco Guadagnini de 1888. Al juny de 2016, al costat de l'Quartet Haendel, va rebre de mà de SM la Reina Sofia el Premi a l'Quartet Més Excel·lent. Actualment forma part de l'Trio Schola, amb el qual ha actuat al Festival Internacional de Música de Cambra "Fundació Monteleón" oa la Fundació Joan March a Madrid i, actualment, en el cicle d'AIE "Clàssics en Ruta".

David Johnson Huidobro (León, 1995) inicia els estudis de piano a l'Escuela Municipal de Música, Danza y Artes escénicas amb el professor Jose Miguel Lera, i el 2012 es gradua al Conservatori Professional de Música “José Castro Ovejero” de León amb la professora de piano Mariló Gutiérrez i composició amb la professora Yolanda Sarmiento amb les máximes qualificacions. Continua els estudis al Conservatorio Superior de Música “Bonifacio Gil” de Badajoz amb el professor Alexander Kandelaki, on també rep classes d'harmonia i anàlisi del compositor Novel Sámano. El juny de 2019 és admès al Máster de Música Clàssica i Contemporània del Conservatori del Liceu de Barcelona, i actualment es perfecciona amb el professor Vesko Stambolov. Ha rebut diversos premis entre els quals destaquen el Premi Especial “Instituto Leonés de Cultura” al millor concursant de la província de León (2012) en la XIV edició del Certamen Nacional de Piano “Música en el Río del Oro” i el Premi Extraordinari de Música de Castilla y León (2012), i ha participat als cicles X i XI de Música Contemporània de Badajoz el 2017 i 2018. A nivell nacional, ha actuat al Teatro Principal de Pontevedra, a l'Auditori de León "Ángel Barja". A nivell internacional fou seleccionat per participar en el cicle de concerts del Summer Music Course en la Béla Bartók Music School (Békéscsaba, Hungría, 2016) i l'any 2019 ha actuat oferint un recital com a solista a Bassum (Alemania). Ha realitzat cursos de perfeccionament com el Curso de Verano de Música Forum Musikae de Madrid (2013), Summer Music Course a la Béla Bartók Music School (Békéscsaba, Hungría, 2016) o el Summer Music Course a la Kraków Music Academy (Cracovia, 2018), i ha rebut  classes magistrals de pianistes com Márta Gulyás, Konstanze Eickhorst, David Kuyken, Luis Fernando Pérez, Marta Araúzo, José Luis Castillo, Daniel Ligorio, etc.

Programa

Robert Schumann: Fantasiestücke, Op. 73

Ludwig van Beethoven: Sonata per a violoncel i piano, Op. 69

Benjamin Britten: Sonata per a violoncel i piano, Op. 65

10/04/21
18:00 h
 
 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR