placeholder

Eugenia Boix, soprano Laia Masramon, piano

De la Música de Saló a l’Òpera”

Aquest rectal de cant que inaugura l'edició número 38 del Festival Viñas ens ofereix una àmplia visió del que era la música de saló, englobant obres que ens transporten a través d’un intens viatge ple d’enllaços harmònics fins al colofó final amb algunes de les àries d’òpera més apreciades.

La primera part enllaça alguns dels lieder més profunds del classicisme de Mozart amb el primer romanticisme, el llenguatge exquisit i ple d’humanitat del Schubert madur, passant per un homenatge al Beethoven més subtil, mentre que a la segona part ens introdueix al bel canto de Bellini i Donizetti, passant per una de les obres de Liszt més elevades espiritualment. Un viatge d’exquisideses, contrastos i emocions.

Destacat per la crítica com un dels duets cambrístics més refinats i compenetrats, Eugenia Boix i Laia Masramon actuen juntes des del 2017, i han ofert concerts en sales com la Cueva de los Verdes de Lanzarote, El Monegal, el Festival Espurnes Barroques, el Festival de Segòvia o els Teatres del Canal de Madrid.

Eugenia Boix, soprano

Natural de Monzón (Osca), és una de les sopranos espanyoles més destacades del moment. Obté el títol professional a la seva ciutat natal i el Premi Extraordinari Fi de Carrera al Conservatori Superior de Música de Salamanca, amb els professors Mª Angeles Triana i Javier San Miguel. Realitza un postgrau de cant amb Enedina Lloris a l’ESMUC i al Conservatori Superior de Brussel·les un màster de Lied amb Julius Drake, Mitsuko Shirai, Wolfram Rieger, Felicity Lott, Edith Wiens, Rudolf Jansen, Wolfgang Holzmair i Udo Reinemann. Amplia els estudis en diferents cursos de perfeccionament vocal i estilístic amb Manuela Soto, Carlos Chausson, David Menéndez, Pedro Lavirgen, David Mason, Carlos Mena, Richard Levitt, Assumpta Mateu, Francisco Poyato, Carmen Bustamante, Eduardo López Banzo i Teresa Berganza. El 2007 guanya el 1er premi en les "Beques Montserrat Caballé – Bernabé Martí". En 2009 i 2010 rep la beca Reina Sofía per ampliar estudis a l’estranger. El 2012 és semifinalista del prestigiós concurs Operalia, organitzat per Plácido Domingo, celebrat a Pekín.

Ha cantat sota la batuta de noms com: Federico Maria Sardelli, Carlos Mena, Mónica Huggett, Albert Recasens, Luis Antonio González, Eduardo López Banzo, Alejandro Posada, Miquel Ortega, Rossen Milanov, Gennadi Rozhdestvensky, Jaime Martin, Paul Goodwin, Lionel Bringuier, Jordi Casas, Guillermo García Calvo, Kazushi Ono y Sir Neville Marriner. Ha interpretat Requiem de Mozart, Dixit Dominus de Haendel, Herminie de J. C. Arriaga, Missa St. Nicolai de Haydn, El Jardín Secreto d’A. G. Abril, Aminta e Fillide de Haendel, Stabat Mater de Pergolesi, Quarta Simfonia de Mahler, A Midsummer Night's Dream de Felix Mendelssohn, Magnificat de J. S. Bach, Requiem de Faure, Oratori de Nadal de J. S. Bach, Messies de G. F. Haendel, Missa en Do menor de W. A. Mozart i nombrosos recitals amb piano o corda polsada per Espanya, Itàlia, França, Suïssa, Àustria, Alemanya, Rússia i Amèrica.

En òpera ha interpretat Belinda del Dido & Aeneas i The Fairy Queen de H. Purcell al Teatro de la Maestranza de Sevilla i al Festival Mozart de A Coruña, Morgana de l’Alcina de Händel, Florilla a Hasta lo insensible adora de A. Literes, Norina a Don Pasquale de G. Donizetti, Ángel a Compendio Sucinto de la Revolución Española de R.Garay, Amina a La Sonnambula de V. Bellini, Susanna a Le Nozze di Figaro de W. A. Mozart, Corinna a Il Viaggio a Reims al Teatro Real de Madrid, Frasquita a Carmen amb l’Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Pamina a Die Zauberflöte de W. A. Mozart com a debut a l’Òpera d’Oviedo, així com Woglinde a Das Rheingold de R. Wagner.

Ha realitzat enregistraments per a Radio Nacional de España- Radio Clásica, Catalunya Música, Radio Clásica Portuguesa i la B.B.C. La seva discografia inclou: Responsorios de Tinieblas de Tomás Luis de Victoria, amb Música Ficta i Raúl Mallavibarrena, Labordeta Clásico amb l’Orquestra del Maestrazgo, Javier Ares i Miguel Ortega. Amor aumenta el valor de José de Nebra amb Los Músicos de su Alteza i Luis Antonio González. Canto del Alma, obras de Cristóbal Galán, Misa Scala Aretina de Valls i Música para el Rey Planeta, obres de Juan Hidalgo amb La Grande Chapelle i Albert Recasens i Crudo Amor, obres d’Agostino Steffani, amb el contratenor Carlos Mena y Forma Antiqva sota la direcció d’Aarón Zapico.

Laia Masramon, piano

Molt reconeguda com a pianista i fortepianista, ha actuat a Espanya, França, Portugal, Anglaterra, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Tuníssia, Colòmbia i Estats Units (London King’s Place Concert Hall, Phildephia Temple University, Freunde Alter Musik Basel, Holywell Music Room d’Oxford, Ittingen Kartause de Suïssa, Auditori Nacional de Madrid, Auditori de Barcelona…). Estudià amb M. Noguera, Carles Julià, Ramon Coll, Galina Eguiazarova (Escuela Reina Sofía 2001-2006) i Edorado Torbianelli (Màster en Fortepiano - Interpretació Històrica, Basilea) i ha rebut especial influència d’Alícia de Larrocha, András Schiff i Ferenc Rados. Oferí el primer recital als 11 anys, als 15 Lawrence Foster la seleccionà per actuar com a solista de l’OBC i als 17 debutà al Palau de la Música. També ha estat solista de la Prague Philharmonie, Franz Liszt Chamber Orchestra, Orquesta Nacional d’Espanya, Simfònica de Castilla-León o la Capriccio Barockorchester, entre d’altres, dirigida per James Judd, Hans Graf, Jakub Hrusa, Junichi Hirokami, Peter Csába, Jean-Bernard Pommier, Edmon Colomer, Alejandro Posada, Rubén Gimeno, Facundo Agudín (concerts de CPE.Bach, JS.Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Schumann, Mendelssohn, Shostakovich). En música de cambra toca quartet amb Erich Höbarth (primer violí del Quatuor Mosaïques), Hariolf Schlichtig i Christoph Richter, així com amb Maurice Bourgue, Sergio Azzolini, Radovan Vlatkovic, Lorenzo Guzzoni, Richard Watkins, Joanna Shaw, Hansjörg Schellenberger o el Carmina Quartett. És Professora de Piano del Títol Superior i del Màster en Interpretació Solista al Centro Superior Katarina Gurska de Madrid.

 

Programa

MOZART
Sis lieder per a soprano i piano
- Abendempfindung
- Oiseaux, si tous les ans
- An Chloe
- Ridente la calma
- Al Luise die Briefe

BEETHOVEN
Quatre àries per a soprano i piano, op. 82
- Hoffnung (Allegro moderato)
- Liebes-Klage (Adagio ma non troppo)
- L’amante impaziente (Arietta assai seriosa)
- L’amante impaziente (Arietta bufa)

SCHUBERT
Tres lieder per a soprano i piano
- Ganymed - Du bist die Ruh - Gretchen am Spinrade
LISZT
-Oh quan je dors
BELLINI
-Eccomi in lieta vesta, de “I Capuleti e i Montecchi”
DONIZETTI
-Quel guardo il cavalière, de “Don Pasquale”

03/07/21
20:00 h
Les Faixes (Moià) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR