placeholder

ARIADNA CORNADÓ, flauta i XAVIER RICARTE, piano / FELIU CASANOVA, violoncel

X Cicle de Joves Talents Maria Vilardell Viñas

Obres de Bach, Mozart, Paganini i Reinecke

El Cicle de Joves Talents Maria Vilardell Viñas dóna oportunitat a músics que estan acabant la seva formació per tal que comencin a tenir accés als escenaris i circuïts concertístics, com a part essencial de la seva formació, ja que la presentació davant del públic és una part de l'acte comunicatiu del concert que s'assoleix només amb la pròpia experiència.

Avui comptem amb joves músics que han participat al Campus Musical del Moianès durant la passada edició. D'una banda la guanyadora del Primer Premi del Concurs del Campus Musical del Moianès, la flautista Ariadna Cornadó i de l'altra en Feliu Casanova, un joveníssim violoncel·lista que va guanyar una beca al concurs.

Ariadna Cornadó estarà acompanyada per Xavier Ricarte, un talentós pianista que hem seguit a Moià des de ben jove i que ara ja forma part del nostre equip de professors al Campus i a qui volem agrair especialment la seva feina.

Programa

Feliu Casanova, cello

J.S. BACH: Preludi de la Suite núm. 1 per a cello sol

Ariadna Cornadó, flauta / Xavier Ricarte, piano

N. PAGANINI (1782, Itàlia - 1840, França)
Caprice No. 11, Op. 1

W. A. MOZART (1756 - 1791, Àustria)
Andante en Do Major, KV 315

DOINA ROTARU (1951, Romania)
“Légende” per Flauta i Ressonador

C. REINECKE (1824 - 1910, Alemanya)
Sonata Undine, Op. 167

C. Ph. E. BACH (1714 - 1788, Alemanya)
Concert per Flauta en re menor, Wq. 22

Veure biografies

Biografies

Feliu Casanova, violoncel
En Feliu Casanova i Seró és de Rellinars i va néixer el 20 d’ abril de 2011, va començar a estudiar violoncel als 6 anys al CEM (Centre d’educació musical de Terrassa) amb el profesor Ferran Bardolet i Rifà. Actualment està cursant els estudis amb la professora Sveta Trutska. Forma part de l’ orquestra infantil del CEM i del grup de viol·loncelistes “Encordats”. Va debutar com a solista el 20 de juny de 2021 a l’auditori de LaFACT de Terrassa amb la peça El Cigne de Saint-Saens, acompanyat del prestigiós pianista Ricard Rovirosa. L’ estiu del 2022 va participar al Campus musical de Moià i va rebre una beca pel campus d’aquest any 2023. L’any vinent té la intenció de començar els estudis de Grau Professional.

Ariadna Cornadó, flauta
Ariadna Cornadó Restoy, nascuda a Viladecavalls (Barcelona) el febrer de 2002 és estudiant de tercer curs de Grau Superior de Flauta Travessera amb la professora i solista internacional Júlia Gállego al Conservatori Superior del Liceu becada amb la Beca a l'excel·lència per la Fundació de Música Ferrer-Salat. Ha estat músic titular de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (2019 - 2022) i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (2020 - 2022), on ha pogut ser partícep de grans produccions simfòniques i aprendre de grans directors com Manel Valdivieso, Josep Caballé Domenech o Christian Vásquez. Destaca també la seva participació com a “academista” amb la Neues Orchester Basel el març de 2023. Va finalitzar el Grau Professional de Música i el Batxillerat Artístic Musical a l'IEA Oriol Martorell l'any 2020 amb Eulàlia Rosell, i al llarg dels seus estudis ha pogut rebre formació de cambra per part de músics com Ricard Rovirosa, Ferran Bardolet o Olga Kobekina. Paral·lelament, ha rebut masterclass de grans flautistes de renom internacional com Julien Beaudiment, Andrea Lieberknecht, Elisabet Franch, Wally Hase, Mario Caroli, Pirmin Grehl, Paolo Taballione o Jacques Zoon entre d’altres, i ha pogut formar part de festivals internacionals com Tampere Flute Fest o Bachelona.

Xavier Ricarte, piano
El pianista manresà ha estat valorat per la crítica com una jove promesa amb sensibilitat, energia i intensitat musical tant per la interpretació com per a la improvisació. Comença els estudis amb Mercè Ricarte als 6 anys. Als 9 anys fa el seu primer recorregut de concerts a Catalunya, gràcies a un concurs de Joventuts Musicals. Guanyador del 1r Premi en el Concurs BBVA Talent Individual i el 1r Premi “Mejor intérprete en música contemporánea” en el Concurs Intercentros Melómano. La Fundació Ferrer-Salat l'ha becat per estudiar al Conservatori del Liceu, amb Stanislav Pochekin i Alba Ventura. Ha rebut formació de mestres com Carles Julià, Katia Michel, Akiko Ebi, Jean Bernard Pommier, Robert D. Levin, Galina Eguiazarova, Dmitri Alexeev, Claudio Martinez-Mehner, András Schiff, entre d’altres. Cultiva també el jazz i la improvisació en diferents estils, que ha treballat amb Manel Camp, Jordi González, Carles Marigó, Deejay Foster o Llibert Fortuny. Actualment rep formació del mestre Vladimir Viardo, Medalla d’Or en el Concurs Van Cliburn i professor de la North Texas University i d'Anna Malikova, professora de la Universitat de Música i Interpretació de Viena. Recentment, ha rebut el 1r Premi en el Concurs Isaac Albéniz i una plaça com a pianista resident en la Young European Pianist Foundation. També ha estat un dels seleccionats a participar en el prestigiós Concurs Internacional Maria Canals. Actualment és professor titular a l’Acadèmia Granados-Marshall.

Una proposta de

Concurs del Campus Musical del Moianès
Ariadna Cornadó
Ariadna Cornadó
Feliu Casanova
Feliu Casanova
10/06/23
18:00 h
Auditori de Sant Josep (Moià) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR