placeholder

Quintet de corda de l’Orquestra Filharmònica de Berlín

Miquel Àngel Tamarit, Clarinet

concert extraordinari

Podeu comprar les entrades clicant l'enllaç (concert extraordinari 20€ - socis 10€)

Philharmonic String Quintet Berlin és únic en la seva instrumentació: en comptes d'ampliar el quartet de cordes amb una viola o violoncel addicional, el conjunt es completa afegint un contrabaix. Aquesta elecció deliberada permet que el conjunt actuï com una orquestra de cordes, ja que les cinc seccions de cordes estan representades: "Segons les nostres experiències, les composicions guanyen moltíssim en amplitud de so".

D'aquesta manera, el quintet travessa els límits d'un entorn de música purament de cambra cap a una formació amb so simfònic. El repertori del conjunt inclou, per descomptat, obres originals de quintet, però també moltes altres obres en arranjaments per a la seva instrumentació específica. Sovint, explorant juntament amb solistes de vent, aquesta vegada amb el clarinetista Miguel Ángel Tamarit. Aquest conjunt aposta amb un èmfasi especial per la música romàntica i, especialment eslava, en la qual cada músic sent el protagonisme i el corrent popular d'aquests autors. Aquesta és la línia de creació i direcció d'aquest grup en el concepte del virtuosisme camerístic.

El Quintet de cordes de la Filharmònica de Berlín va sorgir de la llarga col·laboració entre Wolfgang Talirz i Romà Tommasini amb la violoncel·lista russa Tatjana Vassiljeva. El seu primer concert va ser donat al febrer de 2007 a Bèlgica. Amb gran èxit. Dins d'un curt període de temps, va avançar un conjunt cobejat que ara toca infinitat de concerts aclamats a tot Europa i que fa gires a Àsia cada any.

Programa

1a part

FELIX-MENDELSSOHN,  Streichersinfonie Nr. 10 in b minor 

  1. Adagio
  2. Allegro

W. A. MOZART,  Quinteto para clarinete y cuerdas K581

  1. Allegro
  2. Larghetto
  3. Menuetto. Trio I. Trio II
  4. Allegretto con variazioni

2a part

ANTONÍN DVORAK,  Quinteto Nr. 2, G-Dur op. 77

  1. Allegro con fuoco.
  2. Scherzo. Allegro vivace.
  3. Poco Andante.
  4. Finale. Allegro Assai
Veure biografies

Biografies

Miguel Ángel Tamarit, Clarinet

Membre Jurat del prestigiós concurs “The International Competition. Three Generations of Mozart”, Hagen, Alemanya i professor de clarinet a la Càtedra de Clarinet de la University of applied Sciencies, Osnabrück, Alemanya, des de l'any 2000 és convidat assíduament als més prestigiosos festivals europeus, actuant a països com França, Itàlia , Alemanya,Txèquia, Noruega, Suïssa i Finlàndia. Entre ells els concerts d'abonament per a la societat Mozart de Salzburg a Torí, Festival Emäsalo Music i Festival de Porvoon a Finlàndia i Grieg a Bergen, Noruega.

Des del 2004 realitza concerts de música de cambra amb Szymanowski Quartet (Alemanya) i el Sestetto Stradivari (Itàlia) i els recitals de música francesa i alemanya amb els pianistes Roberto Issoglio i Renata Benvegnu (Itàlia).

Crea Ventus Quintet i Emäsalo Trio, el 2011, formacions joves de música de cambra amb què ha realitzat un gran nombre de concerts amb gran elogi de crítica, des dels festivals musicals d'estiu fins a sales com el Seminarhaus de Berlín o la Vila Tresoriera de Torí.

Nascut a València, titulat pel Conservatori Superior de Música de València, estudia a Àustria al Mozarteum de Salzburg ia la Hochschule für Musik und Dasrstellen de Kunst de Viena, amb els professors Alfred Prinz i Ernst Ottensamer. Becat per la Unió Europea el 1994 pel Projecte Calidoscopi, amplia estudis de Música de Cambra amb els professors F. Zadra i P. Vernikov,

Funda el Trio Johannes Brahms i des de llavors, ha col·laborat amb Turiae Camerata, Silvestre String Quartet, Resident Quartet de Salzburg, Societat de Música del Segle XX, Quintet de Vent de València, Quartet de Corda de l'Orquestra Simfònica Europea, Orquestra del Conservatori de Saragossa, Orquestra Municipal de València, Orquestra Filharmònica de Las Palmas, Canàries i l'Orquestra Simfònica Europea.

Des del 2019, col·labora amb Philharmonic String Quintet Berlin, activitat que exerceix a les millors sales de concerts nacionals i internacionals amb reconeixement de públic i crítica.

Luiz Felipe Coelho, 1r. violí,

Va estudiar a São Paulo, Piteå, Suècia i Berlín, on va superar el seu examen de distinció el 2008. El 2007 i 2008, va ser alumne de l'Acadèmia d'Orquestra de l'Orquestra Filharmònica de Berlín i es va convertir en membre habitual de l'orquestra el 2012.

Romà Tommasini, 2n. violí,

Fill de pares italians va créixer a Luxemburg i França. Va completar els seus estudis musicals el 1983 a París. Després de ser concertino a l'Orquestra de Nancy, es va convertir en membre de l'Orquestra Filharmònica de Berlín el 1989. A més, és membre de l'Octet de la Filharmònica i de la Kammerorchester Wien-Berlín.

Wolfgang Talirz, viola

És membre de l'Orquestra Filharmònica de Berlín des del 1983 i ha participat activament en molts conjunts de música de cambra de l'orquestra, per la qual cosa ha rebut moltes distincions. A més, és membre de Kammerorchester Wien-Berlin i toca gires mundials en formacions compostes per solistes de les Orquestres Filharmòniques de Viena i Berlín.

Tatjana Vassiljeva, Violoncel

Primera violoncel·la de la Concertgebouw Orquestra ha actuat amb les orquestres més prestigioses, inclosa l'Orquestra Filharmònica Nacional de Rússia, Solistes de Moscou, Orquestra Simfònica Acadèmica de Sant Petersburg, Orquestra del Teatre Mariinsky, Orquestra de France, Orchestre de Paris, Tonhalle Orchestra Zurich, Orchestre de la Suisse Romande, Lucerne Festival Orchestra, Basle Sinfonieorchester, Vienna Ràdio Symphony Orchestra, DSO Berlin, Lithuanian Philharmonic, Jerusalem Chamber Orchestra, New Japan Philharmonic i Tokyo Phil

Gunars Upatnieks, contrabaix

Prové d'una família de músics letons, el pare ja era contrabaixista. Fascinat per les possibilitats i el so, va estudiar contrabaix a Riga i Brno. va ser baixista principal de l'Orquestra Simfònica Nacional de Letònia i va tocar a la Bergen Filharmoniske Orkester fins que es va convertir en membre de la Filharmònica de Berlín el 2011. Gunars Upatnieks ha guanyat nombrosos concursos i ha treballat com a solista amb reconegudes orquestres i directors.

04/03/22
20:00 h
Teatre Principal (Sabadell) 
Gratuït
Finalitzat
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR