placeholder

Ferran Albrich & Carmen Santamaría: Celebrant Beethoven tot cercant l'estimada - Celebrant Gerhard

Ferran Albrich, baríton
Carmen Santamaría, piano

Ferran Albrich presenta un recital que proposa un viatge musical a través de la història de la música i que té forma d’homenatge El recital, dividit en dues parts, comença amb un clar homenatge a la figura de Beethoven, traçant una línia entre els primers lieder de què es té constància fins arribar als lieder més romàntics de Strauss. La segona part, per contrast, dibuixa l’estreta relació entre els autors catalans de principis del s. XX amb els seus contemporanis francesos. Dos clars exemples en són Toldrà o Gerhard, del qual enguany en celebrem els cinquantè aniversari de la seva mort, en relació a Debussy o Ravel.

Ferran Albrich començà els seus estudis musicals com a violoncel·lista amb Eulàlia Subirà i posteriorment amb Lluis Claret i Maria de Macedo. Es graduà a Detmold (Alemanya) amb la professora Xenia Jankovic, aconseguint durant aquest període la Beca Pau Casals, el primer premi al Vic Cello Festival i el segon premi “Citté de Bayonne” a la Ravel Academy. És a Alemanya on inicià els seus estudis de cant l’any 2012 amb el professor Lars Woldt; posteriorment es graduà amb la qualificació més alta al Conservatori del Liceu de Barcelona amb la professora Dolors Aldea. Ha participat en classes magistrals de Dalton Baldwin, Carlos Álvarez, Wolfgang Rieger, Juan Martin-Royo, Carlos Chausson, entre altres. Guanyador del segon premi al Concurs Palet de Martorell (2018), el quart premi al Concurs Mirabent i Magrans de Sitges (2018) o el segon premi al 95è concurs de Juventudes Musicales de España (2019). Ferran Albrich col·labora en diferents formacions corals professionals com el Cor Francesc Valls, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana o el Cor del Gran Teatre del Liceu on té l’oportunitat d’interpretar grans obres del repertori coral i operístic.

Jordi Farran va néixer a Lleida el 1982. Va estudiar piano primer amb Xavier Toyas i Alfons Escué, i més tard amb María Jesús Crespo al Conservatori Superior de Música Municipal de Barce-lona, on va acabar els estudis superiors el 2002. Posteriorment va estudiar amb Josep M. Colom a la Universitat d’Alcalá de Henares, i entre 2004 i 2006 va realitzar estudis de postgrau al Royal Col-lege of Music de Londres amb Kevin Kenner, Andrew Ball i Gordon Fergus-Thompson. Ha actuat en diverses ocasions al Palau de la Música Catalana i L’Auditori, i ha estat enregistrat per Catalunya Música i Rádio Clásica.

Programa

  • An die ferne Geliebte op. 98, L.v. Beethoven (1770-1827) 
  • Obres de R. Strauss (1864-1949) 
  • Don QuichoMe a Dulcinée, M. Ravel (1875-1937) 
  • À Pablo Picasso, F. Poulenc (1899-1963) 
  • Sis Cançons Populars Franceses, R. Gerhard (1896-1970) 
 
Ferran Albrich
Ferran Albrich
25/05/21
19:00 h
Teatre Metropol 
Gratuït
Finalitzat
Miembro de
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR