
Inés Alonso, soprano Cantoría és un quartet vocal emergent especialitzat en la interpretació de polifonia vocal del Renaixement Ibèric. La frescor, la juventut i la proximitat s’han converit en trets distintius de les interpretacions d’aquesta agrupació, que comença a construir una notable carrera nacional i internacional. El grup Cantoría ha estat la gran sorpresa de les darreres temporades pel que fa a la música antiga a l’Estat. La seva interpretació del repertori polifònic profà ha suposat una autèntica revelació. Format en el Festival Internacional de Música Antigua de Sierra Espuña durant l'estiu de 2016, Cantoría va començar a delinear la seva trajectòria participant en festivals com la International Young Artist's Presentation d'Anvers (2017), l'edició fringe del MA Early Music Festival de Bruixes (2017) i l'edició fringe del Festival Oude Muziek d'Utrecht (2017 - 2019). Van ser seleccionats a EEEmerging (2018), un programa europeu de cooperació per al foment d'ensembles emergents, on van guanyar l'Audience Prize i van ser triats per a continuar al projecte durant un any més (2019). També han enriquit la seva experiència participant en les residències artístiques de la Cité de la Voix de Vézelay (2018) o Ghislierimusica de Pavia (2019), o en projectes com MusaE (2018 i 2019) del Ministerio de Cultura y Deporte, o el prestigiós circuit FestClásica (2019) de l'Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica. Les seves actuacions en els recintes del Museo del Prado i la Biblioteca Nacional de España suposen una línia de continuïtat respecte a les seves presentacions anteriors en altres destacades institucions com la Biblioteca Nacional de Catalunya o el Museo del Greco. Actualment, Cantoría compta amb el suport de l'Instituto Nacional de las Artes Escenicas y de la Música i l'Instituto de las Indústrias Culturales y las Artes de Múrcia. |
LENGUAS MALAS
Crema el desig, la passió, el pecat. El cor dels amants crema, com també les flames de l'infern. La verge és temptada pel mosso bell, però també porta al món la redempció divina.
L'art del mediterrani ibèric està ple del contrast entre la fogositat i la devoció. Aquest programa és una indagació en la vida de les persones que amb la seva quotidianitat van construir la nostra cultura. Pretenem mostrar com el desig carnal i la devoció religiosa es barregen i s'expressen amb mestratge en el repertori polifònic profà dels segles XV i XVI.
La música i els textos fan picades d'ullet a la cultura popular, el refinament cortesà i la tradició religiosa. Ens trobem representant un teatre de verges, cornuts, sants i dimonis. Intentarem reviure, per al públic d'avui dia, la impressió que aquests relats i al·legories van causar en les persones que hi van conviure, escoltar, i aprendre dels seus missatges.