placeholder

Víctor Braojos: Trascendental: El virtuosisme romàntic

Víctor Braojos, piano

Les crítiques de les seves actuacions han destacat sempre la seva naturalitat interpretativa i una sonoritat plena i original que té els seus orígens a l’esperit poètic característic d’aquest jove intèrpret i a la seva especial sensibilitat al piano. Amb aquesta presentació, no és d'estranyar que Víctor Braojos estigui sonant cada vegada més dins el panorama musical català i consolidant-se, poc a poc, com una de les joves promeses del piano al nostre país. De fet, repertoris com el que presenta en aquesta ocasió semblen fets a mida pel seu tarannà, la seva habilitat natural i, especialment, per la seva capacitat d'explicar la música i de fer-la viure des de molt a prop.

Nascut a Cardedeu, va cursar els seus estudis professionals de piano al Conservatori de Granollers de la mà de Josep Mª Roger i Jordi Masó, amb qui va continuar treballant a l'ESMuC per graduar-se en interpretació clàssica i, durant aquest temps, ha completat la seva formació de la mà d'intèrprets de reconegut prestigi arreu del món, com Michel Wagemans (Conservatori Superior del Liceu, Barcelona), Cristopher Elton (Royal Academy of Music, Londres), Pierre Reach (Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse, Paris), David Kuyken (Conservatorium vam Amsterdam) i Iuri Bogdanov (Gnessin Akademie, Moscow). D'altra banda, també ha rebut consells i classes magistrals de grans concertistes de fama internacional, com Stephen Kovacevich o Dmitri Alexeev.

Ha obtingut diversos premis a concursos rellevants dins el panorama musical del nostre país, entre els que podríem destacar els primers premis al Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya (del que es va convertir en el guanyador més jove de la seva història), el Concurs d’Interpretació Musical de Girona o el Concurs de Piano de Barcelona, a més d'haver estat el pianista més jove mai admès com a participant actiu a la Barcelona Piano Academy, on va guanyar la beca Yamaha al millor estudiant espanyol.

A la seva trajectòria recent podem trobar un bon grapat de concerts a llocs com el Palau Maricel de Sitges, el Reial Cercle Artístic, el Jardí dels Tarongers, el Monestir de Pedralbes, l’auditori AXA i l'Auditori de Barcelona. D'altra banda, també col·labora de forma habitual amb formacions cambrístiques o orquestrals, destacant en aquest sentit la seva participació com a solista en diverses ocasions acompanyat, entre d'altres, de l'orquestra Ars Medica o de l'Orquestra de Cambra de la Garriga, sota la batuta d'Alfons Reverté.

Programa

  • Robert Schumann: Fantasia Op. 17 en Do Major
  • Franz Liszt: Sonata en Si m S178
 
Víctor Braojos
Víctor Braojos
26/01/21
19:00 h
Teatre Tarragona 
Gratuït
Finalitzat
Miembro de
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR