placeholder

Maria Florea & Àlex Ramírez: Concert de violí i piano

Maria Florea, violí
Àlex Ramírez, piano

MARIA FLOREA SITJÀ, violí
Nascuda a Esparreguera el 1993. Va començar a aprendre l’art de la interpretació musical des de petita amb el seu pare, el violoncel·lista Cristian Florea i amb només set anys va oferir el seu primer concert com a solista.
Ha rebut clases dels professors Gonçal Comellas, Adelina Oprean y Stefan Gheorghiu, així com classes magistrals de Sergey Kravchenko, Pamela Frank, Mauricio Fuks, Ivry Gitlis, Yair Kless, Maxim Vengerov i Maurice Hasson entre altres.
Des del curs 2010 al 2014 va ser alumna de l’Escuela Superior de Música Reina Sofia de Madrid, on va estudiar amb Zakhar Bron i Yuri Volguin, així com música de cambra amb Marta Gulyas i Heime Müller. Va formar part del Grup Albéniz amb el que al Juny de 2013 van rebre de mans de Sa Majestat la Reina Sofía la distinció al quartet de corda més Excel·lent del’especialitat de Música de Cambra. El Juliol de 2016 va finalitzar els seus estudis, rebent distinció d’honor, al Royal Academy of Music de Londres, on va realitzar un Màster d’interpretació amb el professor hungarès György Pauk.
Durant la seva estada a Londres, va obtenir el primer premi al “David MartinConcerto Competition” (Royal Academy of Music), i va quedar finalista del concurs de música de cambra “Parkhouse Award” al Wigmore Hall. També ha estat guardonada en  Concursos internacionals entre els quals “Jeunesses Musicales” a Bucarest, XIX Concurs Internacional Paper de Música de Capellades, “Wieniawski-Lipinski Competition” Lublin (Polònia), “Young Virtuosos” Sofia (Bulgària) i al 2007 va ser sel.leccionada pel Cicle de Concerts El Primer Palau a Barcelona. Al Maig de 2016 va obtenir el segon premi al concurs permanent de "Juventudes Musicales de España" celebrat a Sabadell.
Maria ha tocat com a solista en diverses ocasions els concerts per a violí iorquestra de Mozart, Mendelssohn, Brahms, Sinfonía Espanyola de Lalo, Triple Concert de Beethoven etc, en sales de prestigi internacional com el Palau de la Musica Catalana (Barcelona), Ateneu i Sala Radio (Bucarest), “Organ Hall” (Moldavia), “Duke’s Hall” (Londres), Sala Thalia (Sibiu) entre altres.
El passat mes de Juny va debutar com a solista al Teatre Monumental de Madridamb la Orquestra “Radio y Televisión Española” interpretant el triple concert de Beethoven. Actualment Maria realitza un postgrau d’interpretació a l’Universitat “Mozarteum” de Salzburg amb el professor Rainer Schmidt.

ÀLEX RAMÍREZ GAMA, piano
Nascut a Barcelona, comença els seus estudis de piano de la mà de Margarita Serrat i Benjamí Santacana. El 1999 obté el premi d’honor del grau superior del Conservatori del Liceu. Continuà la sevaformació a Madrid amb Josep Colom (de qui fou professor asistent, posteriorment). Classes d’instrument i de música de cambra amb Paul Badura-Skoda, Alícia de Larrocha, Michel Lethiec, Lluís Claret, Bernard Greenhouse, Christophe Coin, etc. Premiat a diversos concursos com a solista i com a músic de cambra: Jugend Musiziert (EMCY), Permanente de JJMM, Ciudad de Albacete, Paper de Música de Capellades, Ciutat de Manresa, etc.
Es dedica principalment a la música de cambra. Ha sigut membre del Murtra Ensemble i del Trio Messiaen. Ha actuat, entre d’altres grups, amb el Barcelona Collage, Bilbao Cámara, Simfonietta Porta Ferrada, Solistes de la Camerata 432, Solistes de l’ONCA, i en formació de duo amb Stefan Popov, Lluís Claret, Wolfgang Güttler, etc. Interessat per la música contemporània, ha col·laborat amb el BCN 216, Grup 21 i Grupo Illana. Ha estrenat obres de Lleonard Balada i Jordi Cervelló, entre d’altres. Amb aquestes formacions ha actuat a Espanya i a diversos països d’Europa i de Llatinoamèrica. Com a solista, ha ofert recitals a Espanya i a França. Ha actuat amb l’OC Joan Valls, amb la Camerata Gramenet i amb la ONCA (cicle El Primer Palau).
Interessat per d’altres disciplines artístiques, col·labora assíduament amb la companyia granadina Títeres Etcétera (Premio Nacional 2014), i en diversos muntatges escènics i musicals als teatres Romea, Lliure, Poliorama i TNC de Barcelona. Com a docent, ha treballat als conservatoris superiors del Liceu (Barcelona) i de Saragossa, entre d’altres centres. 

 

Programa

 • Franz Schubert - Sonatina en Re M, OP137, No1,D 384
  I – Allegro molto
  II – Andante
  III – Allegro vivace
 • Ludwig van Beethoven - Sonata per a violí i piano No 8, en sol major Op 30
  I – Allegro assai.
  II – Minuetto
  III - Allegro vivace
 • Sergei Prokofiev - Sonata per a violí i piano en fa m. op 80
  I - Andante assai
  II - Allegro brusco
  III - Andante Allegrissimo
 
Maria Florea i Álex Ramírez
Maria Florea i Álex Ramírez
02/02/21
19:00 h
Teatre Tarragona 
Gratuït
Finalitzat
Miembro de
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR