placeholder

Quartet Atenea: Quatre veus, tot un món

Andrea Santiago Carrillo, violí
Gil Sisquella Oncins, violí
Bernat Santacana Hervada, viola
Àlex Olmedo Duynslaeger, violoncel

Ja fa 250 anys naixia el cèlebre compositor alemany de qui aquest concert en presenta el primer quartet. L'autor d'una sèrie de 16 quartets consagrats, dibuixa en la seva primera composició, escrita per aquesta formació, molts dels elements propis del seu llenguatge. El programa presentat permetrà al públic fer un viatge musical fins un altre dels grans referents del quartet de corda; l'hongarès Bela Bártok.

El Quartet Atenea és una jove formació cambrística nascuda l’any 2018 de la mà d’estudiants de l’ESMUC i el Conservatori del Liceu, sota el mestratge del prestigiós Quartet Casals. El projecte neix de la voluntat de consolidar una formació estable que abraci el repertori clàssic escrit per a quartet de corda des del classicisme del segle XVIII fins als corrents musicals del segle XX. El quartet ha estat seleccionat per participar a diversos cursos internacionals com ara l’organitzat per Joventuts Musicals d’Alemanya a Weikersheim 2018, on van rebre classes dels professors Heime Müller, Donald Weilerstein, Vivian Hornik Weilerstein i el Quartet Casals. Van ser convidats la Swiss Chamber Concert Academy de Ginebra 2018, on van rebre classes del mestre Heinz Holliger amb un concert de clausura a la Radio Concert Hall. Han assistit a l’Acadèmia Internacional de Quartet de Vic 2018 amb el Quartet Casals. Han guanyat el 1r premi de la darrera edició del Concurs Internacional DeltaChamber Music Festival. Han actuat a diversos cicles de concerts com ara el cicle Quinze Vint-i-dos, el Cicle de Concerts de Professors del Consevatori de Manresa, el cicle l’Espai la Plana de l’OM al Kursaal de Manresa, a la inauguració del Festival Grec de Barcelona compartint escenari amb el Kronos Quartet, el cicle de Joves Talents del Pòdium de Matadepera 2019 i el Festival de Música de Wissembourg compartint cartell amb el Quatour Ébene i el Quartet Gerhard entre d’altres.

El concert proposat consta del tercer quartet de l’Opus 18 sel cèlebre compositor alemany nascut fa 250 anys. Autor d'una sèrie de 16 quartets consagrats, Beethoven, dibuixa en la seva primera composició, escrita per aquesta formació, molts dels elements propis del seu llenguatge. El programa presentat permetrà al públic fer un viatge musical fins un altre dels grans referents del quartet de corda; l'hongarès Bela Bártok. Alhora tambré es podrà escoltar una obra, estrena absoluta, de Juan Cruz-Guevara.

 

Programa

  • Robert Schumann: Quartet de corda n. 3, op. 41
  • Benjamin Britten: Tres Divertimenti per quartet de corda
  • Dimitri Shostakovich: Quartet de corda n. 8, op.110
  • Juan Cruz-Guevara: Irregular Mosaic II (Estrena absoluta)
Quartet Atenea
Quartet Atenea
09/03/21
19:00 h
Teatre Metropol 
Gratuït
Finalitzat
Miembro de
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR