placeholder

David Martín & David Johnson Huidobro: Fantasies per a violoncel

David Martín, violoncel
David Johnson Huidobro, piano

El recital que presenten en David Martín i el pianista David Johnson Huidobro proposa un passeig entranyable per les partitures clàssiques i romàntiques escrites per a violoncel i piano, en aquest cas de Beethoven, gran homenatjat de l’any, Schumann i Britten, tres grans compositors de la història de la música.

David Martín va néixer a Lleó el 1995. El 2003 va iniciar els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Lleó "José Castro Ovejero", on ha rebut classes dels professors Joaquín Ordóñez i Eva Mª Rodríguez obtenint el Premi Extraordinari de la comunitat de Castella i Lleó. En el curs 2013-14 va accedir a l'Escola Superior de Música Reina Sofia sota la tutela de la Professora Natalia Shakhovskaya, continuant amb el Professor Ivan Monighetti. Al juny de 2018 va rebre de mans de SM la Reina Sofia el Premi a l'Alumne Més Excel·lent de la seva càtedra. Actualment està realitzant un Màster amb el Professor Jens Peter Maintz a la Universitat de les Arts de Berlín. En 2018 va rebre el Primer Premi en el Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya i també el Primer Premi en el Concurs Internacional "Pedro Bote". Recentment, ha estat guardonat amb el Premi "Francesco Geminiani" de Verona, el que li permet tocar un instrument Francesco Guadagnini de 1888. Al juny de 2016, al costat de l'Quartet Haendel, va rebre de mà de SM la Reina Sofia el Premi a l'Quartet Més Excel·lent. Actualment forma part de l'Trio Schola, amb el qual ha actuat al Festival Internacional de Música de Cambra "Fundació Monteleón" o a la Fundació Joan March a Madrid i, actualment, en el cicle d'AIE "Clàssics en Ruta".

David Johnson Huidobro (Lleó, 1995) inicia els seus estudis de piano a l'Escola Municipal de Música, Dansa i Arts Escèniques amb el professor Jose Miguel Lera, i el 2012 es gradua al Conservatori Professional de Música "José Castro Ovejero" de Lleó amb la professora de piano Mariló Gutiérrez i fonaments de composició amb la professora Yolanda Sarmiento obtenint les màximes qualificacions. Continua els seus estudis al Conservatori Superior de Música "Bonifacio Gil" de Badajoz amb el professor Alexander Kandelaki, on també rep classes d'harmonia i anàlisi de la mà del compositor Novell Sámano, acabant al juny de 2018. Al juny de 2019 és admès per cursar el Màster de Música Clàssica i Contemporània al Conservatori Liceu de Barcelona, i actualment es troba sota la tutela del professor Vesko Stambolov.
Ha rebut premis entre els quals destaquen el Premi Especial "Institut Lleonès de Cultura" a el millor concursant de la província de Lleó (2012) en la XIV edició del Certamen Nacional de Piano "Música al Riu de l'Or"; i el Premi Extraordinari de Música de Castella
i Lleó (2012), a més d'haver estat seleccionat per a participar en els cicles X i XI de Música Contemporània de Badajoz en els anys 2017 i 2018.
A nivell nacional, ha actuat al Teatre Principal de Pontevedra, recital ofert en 2013, organitzat per la fundació "Rutes del Romànic", i en repetides ocasions a l'Auditori de Lleó "Àngel Barja", en la sèrie de Concerts "Joves Intèrprets" 2011, 2012; en els "Premis Extraordinaris" de l'any 2013; i en cicles de recitals com a solista en els anys 2017, 2018 i 2019. A nivell internacional va ser seleccionat per participar en el cicle de concerts del Summer Music Course a la Béla Bartók Music School (Békéscsaba, Hongria, 2016) i l'any 2019 ha actuat donant un recital com a solista en Bassum (Alemanya).
Ha realitzat cursos de perfeccionament com el Curs d'Estiu de Música Fòrum Musikae de Madrid (2013), Summer Music Course a la Béla Bartók Music School (Békéscsaba, Hongria, 2016) o el Summer Music Course a la Kraków Music Academy (Cracòvia, 2018 ), i rebut classes magistrals de pianistes com Márta Gulyás, Konstanze Eickhorst, David Kuyken, Luis Fernando Pérez, Marta Araúzo, José Luis Castillo, Daniel Ligorio, etc.

Programa

  • Robert Schumann: Fantasiestücke, Op. 73
  • Ludwig van Beethoven: Sonata per a violoncel i piano, Op. 69
  • Benjamin Britten: Sonata per a violoncel i piano, Op. 65
David Martín
David Martín
06/04/21
19:00 h
Teatre Metropol 
Gratuït
Finalitzat
Miembro de
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR