placeholder

Andrea Marcon & OCM: La Tràgica de Schubert i el Concert per a violí de Beethoven

Alexandra Soumm, violí
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Andrea Marcon, director

 

UNA SIMFONIA POC TRÀGICA

Continuant amb les celebracions de l’Any Beethoven, en aquesta ocasió interpretarem el Triple Concert per a violí, violoncel i piano. En el seu moment va ser una novetat per la combinació poc usual de trio de corda amb orquestra, essent l’únic concert de Ludwig van Beethoven per a més d’un instrument solista. Després de la seva estrena al 1808 no hi ha constància de més interpretacions en vida de l’autor, i sembla que no va tenir gaire acceptació entre el públic de l’època.

El programa de concert es completa amb la Simfonia núm. 4 de Franz Schubert, escrita al 1816 quan el músic tenia 19 anys. El sobrenom de ‘Tràgica’ posat pel propi autor genera falses expectatives sobre el caràcter de l’obra. La ‘Tràgica’, que va ser la primera simfonia de Schubert escrita en tonalitat menor, no va ser estrenada fins 20 anys després de la seva mort. Musicalment, trobem referències a obres de músics anteriors: l’acord inicial ens recorda l’obertura Coriolà del mateix Beethoven i més endavant escoltem moments semblants al caos de La Creació de Joseph Haydn.

 

BIOGRAFIA ANDREA MARCON

Nascut a Treviso (Itàlia) l’any 1963, Andrea Marcon va iniciar els seus estudis musicals amb Vanni Ussardi, diplomant-se en orgue i clavicèmbal. El 1983 es ??trasllada a Basilea, on obté el diploma en Música Antiga. El 1985 guanya el Concurs Internacional de Bruges, el Concurs d’orgue Paul Hofhaimer a Innsbruck a l’any següent i el 1991 el Concurs de Clavicèmbal de Bolonya. Des de llavors, desenvolupa una intensa activitat concertística en els més prestigiosos auditoris i festivals europeus, com a director i com a solista d’orgue i clave.

El 1997 va fundar l’Orchestra Barocca di Venezia, amb la qual ha actuat en els Proms de Royal Albert Hall i al Barbican Centre de Londres, Konzerthaus de Berlin, Concertgebouw d’Amsterdam, Théâtre des Champs Élysées i Théâtre Châtelet de París, Konzerthaus i Musikverein de Viena, Tonhalle de Zuric, Opera City Hall i Kyoi Hall de Tòquio, Izumi Hall d’Osaka, Carnegie Hall i Alice Tully Hall-Lincoln Center de Nova York, Kennedy Terrace de Washington, etc.

 

 

Programa

  • L. van Beethoven: Concert per a violí i orquestra, op 61
  • F. Schubert: Simfonia núm. 4, D. 417 ‘Tràgica’
 
01/06/21
20:30 h
Teatre Tarragona 
Gratuït
Finalitzat
Subvencionado por
Miembro de
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR