placeholder

Pablo Sáinz Villegas & OCM: El Concierto de Aranjuez

Pablo Sáinz Villegas, guitarra
Orquestra Simfònica Camera Musicae

 

BONES DIGESTIONS

A Rodrigo i Beethoven se’ls va posar molt bé l’estona que compartiren amb els seus amics respectius, ja que tant el concert com la simfonia d’aquest programa sorgiren a partir de  converses mantingudes al voltant d’una bona taula. Han passat 80 anys des que es va estrenar al Palau de la Música Catalana (1940) el concert per a guitarra més famós i interpretat de tots els temps. Una peça absolutament rodona, no tan sols per l’enginy de Joaquín Rodrigo en aconseguir que una orquestra simfònica no tapi en cap dels tres moviments el so de la guitarra, sinó també per la forma imaginativa en que ens permet percebre algunes sensacions dels jardins d’Aranjuez: el so dels ocells, el murmuri de l’aigua de les fonts, i fins i tot el perfum de les flors.

Beethoven es referia a aquesta obra com a ‘petita simfonia’, no pas perquè la trobés poc interessant, sinó perquè té una durada menor. Parlà sempre d’aquesta obra amb gran estima, ja que es tracta d’una obra extravertida, alegre i humorística que l’ajudà a oblidar la tristesa del mal moment en la relació amb el seu nebot i la seva cunyada. No té moviment lent i a l’Allegretto Scherzando podem sentir-hi un bon exemple d’aquest bon humor, ja que a través d’un obstinat rítmic fa referència a l’invent que Johann Nepomuk Mälzel estava desenvolupant i que denominaria metrònom.

 

BIOGRAFIA PABLO SÁINZ VILLEGAS

Pablo Sáinz Villegas ha estat aclamat per la premsa internacional per la seva “virtuosa i commovedora interpretació d’una exuberància irresistible i un ventall de colors vius” (The New York Times).

Des del seu debut al Lincoln Center amb la Filarmònica de Nova York, s’haconvertit en un referent de la guitarra simfònica actual tocant amb directors i orquestres com la Filarmònica de Los Angeles, Boston, San Francisco, Toronto, Israel, Orquesta Nacional de España i en històriques sales com el Carnegie Hall de Nova York, la Philharmonie de Berlín,  l’Auditorio Nacional de Madrid i el Suntory Hall de Tòquio.

 

Programa

  • J. RODRIGO: Concierto de Aranjuez
  • L. VAN BEETHOVEN: Simfonia núm. 8, op. 93
Pablo Sáinz
Pablo Sáinz
Pablo Sáinz
Pablo Sáinz
19/03/21
21:00 h
Teatre Tarragona 
 
Subvencionado por
Miembro de
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR