placeholder

Cor Francesc Valls & Salvador Mas & OCM: El Rèquiem de Mozart

Cor Francesc Valls
Irene Mas, soprano
Tànit Bono, mezzosoprano
Marc Sala, tenor
Elías Arranz, baríton
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Salvador Mas, director

 

UN FINAL INACABAT

Acomiadem aquesta temporada amb una de les obres més interpretades de Wolfgang Amadeus Mozart, en la compleció que ens ofereix el mestre Salvador Mas. Resulta curiós, si més no, que aquesta peça hagi arribat a ser tan coneguda sense ser una creació acabada del compositor austríac.

Existeixen molts mites al voltant d’aquesta obra: un estrany missatger que va realitzar l’encàrrec, un moribund Mozart treballant sense descans en la composició fins al darrer moment, o un Salieri a peu del llit traslladant les idees de Wolfgang a la partitura. La imatge que ens ha deixat la pel·lícula Amadeus de Miloš Forman dista molt de la realitat.

L’any 1791, a banda de ser el darrer de la vida de Mozart, va ser un any molt productiu, i el Requiem no va ser la seva única obsessió. Altres obres molt conegudes de l’autor van veure la llum aquell mateix any: el Concert per a clarinet i orquestra o l’òpera La Flauta Màgica són alguns dels projectes que el van tenir ocupat mesos abans del fatídic desenllaç i que sí va tenir temps d’enllestir.

Sí bé és cert que Mozart va deixar moltes parts sense escriure, l’encarregat de completar el Requiem va ser el seu deixeble Franz Xaver Süssmayr. Ara, aquest gran èxit no hagués estat possible sense els inspiradors esborranys del gran mestre.

 

BIOGRAFIA COR FRANCESC VALLS

Va ser fundat el novembre del 2003 per tal de participar de forma regular en les misses conventuals a la Catedral de Barcelona, oferint setmanalment un extens repertori de motets i cants polifònics en funció dels textos propis de cada dia litúrgic. Des del gener de 2015 Pere Lluís Biosca n’és el director titular.

El treball del Cor de Cambra Francesc Valls combina tant la interpretació de la polifonia religiosa de tots els temps com de les obres inèdites dels antics mestres de capella de la Catedral de Barcelona. L’exemple més rellevant d’aquest procés de recuperació el trobem en el Cant de la Sibil·la, on s’ha reconstituït la litúrgia i el vestuari del segle XVI, conservada als arxius capitulars. Anualment s’encarrega un cant final a un compositor de prestigi.

 

Programa

W.A. Mozart: Requiem, KV 626

Salvador Mas
Salvador Mas
Cor Francesc Valls
Cor Francesc Valls
22/05/21
20:30 h
Teatre Tarragona 
Gratuït
Finalitzat
Subvencionado por
Miembro de
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR