placeholder

JOIC: Llegendes

Jove Orquestra InterComarcal
Marcel Ortega i Martí, director

El Concert

Amb mirada apassionada, idealista i entregada: amb actitud romàntica és quan fem de la natura un univers inabastable i aventurer, dels herois, mites i dels sentiments, la força que dóna sentit a l’existència.
El repertori per aquest concert és de gran orquestra i transmet tota la intensitat del romanticisme alemany. La Fanfàrria per la Filharmònica de Viena, de Richard Strauss, obre l’espectacle amb solemnitat i grandiositat, a càrrec de tots els metalls i la percussió de l’orquestra. A continuació, una de les obres més sensorials del repertori, Les Hèbrides, de Felix Mendelssohn: la corda i la fusta es fonen en unes onades de l’oceà captiven, enamoren i amenacen, i en fan una de les peces més cèlebres i estimades pels públics arreu del món. Finalment, l’esperit llegendari i èpic de Richard Wagner ens farà arribar al clímax del concert: l’obertura triomfal dels Mestres cantaires de Nuremberg i la Marxa fúnebre de Siegfried omplen l’auditori amb l’exhuberància simfònica de les òperes.

L'orquestra

La Jove Orquestra InterComarcal és una orquestra juvenil semi-professional composta per una seixantena d’integrants vinguts de tot Catalunya i del País Valencià. Enguany celebra el seu desè aniversari.

Els valors que defineixen la JOIC són el compromís amb el talent jove, la societat i el territori. Ofereix als joves músics l'oporunitat de treballar grans repertoris simfònics, de rebre formació de membres de les principals orquestres del país (OBC, Liceu, Camera Musicae) i també organitza el seu propi concurs per a solistes.

L'activitat concertística de la Joic es desenvolupa principalment al sud de Catalunya (Tarragona, Reus, Valls, Amposta, la Selva del Camp, el Catllar, Móra d'Ebre, Figuerola del Camp...); durant set anys ha col·laborat amb la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La JOIC ha tocat pel Festival Mil·leni a l'Auditori de Barcelona, pel Festival Jardins de Pedralbes, pel Festival 30 nits de Sabadell, Nit de Clàssics de Valls, Nits a la Fresca d'Alcover, i participa anualment en el Festival d'Estiu de Tarragona.
Compta amb el suport de Joventuts Musicals de Tarragona, l’Ajuntament de la Selva del Camp i el Conservatori de Vila-seca. Ha tocat amb solistes com Josep Colomé (violí), Arnau Tordera (Obeses), els Kebyart Ensemble, Francesc Ortega (baríton) o Mireia Tarragó (soprano).

El director

Marcel Ortega i Martí és el titular de la Jove Orquestra InterComarcal i la Banda Municipal de Castelló; també ho ha estat de l’Orquestra de la URV i de la Banda Municipal de Lancy (Suïssa). Ha estat convidat per l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Banda Municipal de Barcelona i la Camerata Eduard Toldrà, així com per l'Orchestre Buissonnier (Ginebra). Col·labora habitualment en projectes pedagògics com la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, la Jove Orquestra de Ponent, el Conservatori Superor de Música del Liceu i diversos conservatoris de grau professional.

Ha dirigit obres del gran repertori com la Novena Simfonia de Beethoven, la Segona de Rakhmàninov, Shéhérazade de Rimski-Kórsakov o les principals obertures de Wagner. Ha liderat estrenes de Chen Yi, Teresa Procaccini, Chang-Su Koh, Cindy McTee, Joan Guinjoan, Xavier Gelabert o Elies Espí. 

És titulat en Direcció de cor i Direcció d'orquestra (Musikene, Donostia) i té el màster en Direcció d’orquestra (Haute École de Musique, Ginebra). Durant la seva formació ha dirigit l'Orchestre de Chambre de Genève, l'Orquestra Simfònica de Bilbao i l'Orquestra Simfònica d'Euskadi i ha estat assistent d'Arturo Tamayo amb l'Orquestra de Radiotelevisió Espanyola. Va ser becat per
formar-se a a la Gstaad Conducting Academy de la mà de Jaap van Zweden (Filharmònica de Nova York).

Programa

  • Richard Strauss: Wiener Philarmoniker fanfare
  • Felix Mendelssohn: Les hèbrides
  • Richard Wagner: Els mestres cantaires de Núremberg - Preludi
  • Richard Wagner: El Capvespre dels Déus - Marxa fúnebre de Siegfried
04/04/21
19:00 h
Teatre Tarragona 
 
Subvencionado por
Miembro de
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR