placeholder

JOIC: JOVE ORQUESTRA INTERCOMARCAL

JOVES INTÈRPRETS

Marcel Ortega i Martí, director
CONCERT DE PRIMAVERA

La Pasqua de la JOIC

Torna Pasqua, sinònim de gran concert simfònic de la Joic! Enguany, el prorgama inclou per primera vegada dos dels ‘hits’ més importants del repertori clàssic.

En primer lloc, la cèlebre “Cavalcada de les Valquíries”, trepidant, ferma i valenta com les heroïnes que representa. Així mateix, l’ “Obertura 1812”, una de les peces més espectaculars que s’hagin escrit mai, escrita per Txaikovski per a commemorar la victòria dels russos sobre els francesos en les guerres napoleòniques.

A aquestes dues obres se’ls sumarà un altre Wagner, la “Marxa fúnebre de Siegfried”, que vam interpretar fa un parell d’anys i que va fer les delícies del públic. Aquesta obra es caracteritza pel cor de tubes wagnerianes, un instrument que el compositor va fer construir expressament per a aconseguir la sonoritat dolça i alhora penetrant que ell volia: nosaltres, com es feia també en l’època, ho interpretarem amb un quartet de bombardins.

Volem destacar també la “Peça de concert per a quatre trompes”, de Schumann: una obra que enlloc de posar en relleu un sol solista, posa en relleu tota la secció de trompes. Comptarem amb un quartet vingut expressament d’Holanda, entre els quals hi trobem membres de l'orquestra.

Programa

Marxa fúnebre de Siegfried - Richard Wagner

Cavalcada de les valquíries - Richard Wagner

Konzertstück per a quatre trompes i orquestra, Op. 86 - Robert Schumann

Obertura 1812 (arr. per a vents) - Piotr Ilitx Txaikovski

Veure biografies

Biografies

La Jove Orquestra InterComarcal és una orquestra juvenil semi-professional composta per una seixantena d’integrants vinguts de tot Catalunya i del País Valencià.

Els valors que defineixen la JOIC són el compromís amb el talent jove, la societat i el territori. Ofereix als joves músics l'oporunitat
de treballar grans repertoris simfònics, de rebre formació de membres de les principals orquestres del país (OBC, Liceu, Camera Musicae) i també organitza el seu propi concurs per a solistes.

L'activitat concertística de la Joic es desenvolupa principalment al sud de Catalunya (Tarragona, Reus, Valls, Amposta, la Selva del
Camp, el Catllar, Móra d'Ebre, Figuerola del Camp...); durant set anys ha col·laborat amb la Lliga Contra el Càncer de les  comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La JOIC ha tocat pel Festival Mil·leni a L'Auditori de Barcelona, pel Festival Jardins de Pedralbes, pel Festival 30 nits de Sabadell, Nit de Clàssics de Valls, Nits a la Fresca d'Alcover, i participa anualment en el Festival d'Estiu de Tarragona. Compta amb el
suport de Joventuts Musicals de Tarragona, l’Ajuntament de la Selva del Camp i el Conservatori de Vila-seca. Ha tocat amb solistes
com Josep Colomé (violí), Arnau Tordera (Obeses), els Kebyart Ensemble, Francesc Ortega (baríton) o Mireia Tarragó (soprano).

09/04/23
19:00 h
Teatre Tarragona 
Gratuït
Finalitzat
Subvencionado por
Miembro de
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR