placeholder

Història

Amb la denominació de JOVENTUTS MUSICALS DE MOIÀ es va constituir, l’any 1998, una entitat sense ànim de lucre amb la voluntat de promoure durant tot l'any la música a la vila de Moià.

L'associació de JOVENTUTS MUSICALS DE MOIÀ forma part de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya la qual forma part de la Confederació de Juventudes Musicales de España, associada a la Jeunesses Musicales International.

Finalitats.  Les finalitats de l'Associació són:

a.  Difondre la música i exercir les activitats afins.
b.  Estimular l’interès vers les diferents tradicions musicals i diferents mitjans d’expressió.
c.  Actuar perquè l’accés a la música sigui reconegut com un dret fonamental de l’home.
d.  Actuar en l’àmbit artístic, cultural i pedagògic mitjançant l’organització de cicles de concerts, audicions musicals, sessions pedagògiques, col·loquis i concursos i altres expressions que contribueixin al millor compliment de les seves finalitats socials.
e.  Fomentar i difondre el coneixement de la música en especial i de l’art en general.
f.   Assegurar una estreta relació i cooperació entre els seus socis coordinant els esforços i agrupant els mitjans per aconseguir les seves finalitats.
g.  Assegurar una bona difusió de les informacions de les activitats que es realitzin així com de les idees i experiències dels seus membres.
h. Crear i mantenir un fons de documentació, donant-li la divulgació necessària.
i.   Facilitar l’intercanvi d’actuacions entre artistes de diferents regions i/o països.
j.  Col·laborar amb altres entitats d’àmbit local, estatal i internacional amb finalitats semblants.
k.   Editar publicacions en qualsevol suport.

Joventuts Musials de Moià realitza una quarantena d'activitats anuals, repartides en els següents cicles:

  1. Festival Francesc Viñas: un dels festivals més antics de Catalunya, que celebra el 2023 la 40ª edició, i que és organnitzat per JM Moià. La directora artística és Nona Arola des del 1997.
  2. Temporada d'hivern: 12 concerts a l'Auditori Sant Josep de Moià principalment amb artistes seleccionats de la Xarxa de Músiques de JM Catalunya
  3. Cicle de Joves Talents Maria Vilardell Viñas: 4 concerts amb joves músics que han guanyat el Concurs del Campus Musical del Moianès
  4. El Moianès Sona. Cicle de Música, Patrimoni i Gastronomia: 3 concerts en diferents pobles del Moianès, en indrets patrimonials d'interès i que s'acompanyen d'un tast gastronòmic.
  5. Festival a Granera. Viu la música al Parc. Cicle de 4 concerts a l'estiu, en el poble més petit del Moianès, Granera, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, repartits per diferents masies i que s'acopanya d'un taller relacionat amb la natura i un tast de productes moianesos.
  6. Club Llegir l'Òpera: dues conferències sobre òpera anuals, en col·laboració anb la Biblioteca de Moià i posterior sortida al Kursaal de Manresa per assistir a les representación de la Fundació Òpera a Catalunya
  7. Campus Musical del Moianès: stage de música de cambra. Curs de perfeccionament musical centrat en la música de cambra amb un professorrat d'alt nivell. Acull cada estiu una seixantena d'alumnes.
  8. Artistes residents: des del 2022 i durant 3 anys el Tempus Trio és el grup resident de JM Moià, cosa que permet la creació de programes i activitats en estreta complicitat amb els músics.
  9. Activitats pedagògiques: s'organitzen cada any diverses sessions pedagògiques adreçades als escolars del Moianès. Actualment s'estan realitzant amb el Tempus Trio.
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR